maanantai 25. heinäkuuta 2016

Huippuhetkiä

Viime viikon torstaina kävin isovanhempien kanssa Porvoossa ja samalla tuli käytyä yhden Primuksen opettajan omalla tallilla ratsastamassa. Sain yksityistunnin Roxilla, joka on hyvin osaava, vaativaa kilpaillut yksäri.


Roxi tuntui todella kivalta. Vasta nyt ymmärsin, miten erilaista on ratsastaa ratsastuskoulun ponilla verrattuna osaavaan yksityishevoseen. Eiväthän Primuksenkaan hevoset ole mitenkään huonoja, päinvastoin, mutta siltikään en ole koskaan ratsastanut näin upealla hevosella. Roxin liikkeet olivat jotain niin mahtavaa. Sen keskiravi tuntui todella isolta, vaikka kevensin samalla. Sain myös tunnin aikana hieman esimakua siitä, miltä hevosen kokoaminen tuntuu.

Harjoittelimme tunnin aikana mm. ympyrän pienentämistä ja suurentamista kaikissa askellajeissa, siirtymisiä (tällä kertaa sain hyvin hevosen myös laukasta suoraa käyntiin), kiemurauria, pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa sekä keskiravia. Tunti oli todella hyvä ja ratsastukseni oli huomattavasti paremman näköistä kuin koskaan aiemmin. Roxilla olisi kiva treenata säännöllisesti, mutta se asuu niin kaukana, että se ei onnistu. Mutta enköhän minä vielä joskus löydä itseni tämän hevosen selästä! Tämä ratsastustunti oli kyllä paras nimipäivälahja, jonka olen koskaan saanut.

Loppukäynnit kävelimme läheisellä pellolla, jolla sain kokeilla myös hieman keskiravia. Roxi nimittäin tykkää näyttää parhaan ravinsa juuri tietyssä kohtaa, hyvin loivassa ylämäessä. Oli se vaan niin mahtava tunne!


Loppuun vielä surkea yritys saada tähän postaukseen videomateriaalia. Tarkoituksena oli tehdä kunnon videokooste, mutta en ole näköjään ihan niin kätevä näiden koneiden kanssa. Täytyy vielä hieman tutustua tuohon videonmuokkausohjelmaan.

En saanut videota näkymään isona blogissa, mutta se on Jennyn säätämisten takia niin ihanan huonolaatuinen, että suosittelen säästämään silmiä ja katsomaan sen pienenä. Täytyy vähän opiskella lisää tätä videoiden muokkausta, mutta onnistuneita ratsastuskuvia ei oikein löytynyt, ja lyhytkin videopätkä kertoo enemmän kuin pari hassua kuvaa.Oletteko te viime aikoina päässeet ratsastamaan uusilla hevosilla?


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Roxi oli kyllä todella ihana.

   Poista
 2. Voi, onpa Roxi hieno hevonen! Menosi näyttää tosi kivalle ja siistille! Mä oon käynyt nyt pari kertaa ratsastamassa yhden tutun uudella issikalla, ja kyllä sen huomaa että erilaisilla hevosilla ratsastaminen kehittää!

  Hyvää nimipäivää muuten, se ilmeisesti oli tässä joku päivä sitten !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Uusilla ja erilaisilla hevosilla ratsastaminen on kyllä hyvää harjoitusta. Issikat ovat niin ihania tapauksia. Minä en päässyt tänä kesänä islanninhevosmaastolle, mikä vähän harmittaa, kun olisin niin halunnut päästä tölttäämään. Vaikka mikään ei vedä vertoja koulutunnille (ainakaan minun mielestäni)!

   Nimipäiväni oli juuri tuolloin viime viikon torstaina ja sain tuon tunnin nimipäivälahjaksi isovanhemmiltani. En yhtään tiennyt, minne olin menossa ratsastamaan, sillä tuo tunti oli yllätys. Vähän järkytyin, kun saavuimme tallin pihaan ja Primuksen opettaja pomppasi esiin kulman takaa.

   Poista
 3. Hyvä Jenny osaat käyttää hyvin kameraa!

  kitinkeppari.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, vaikka tässä postauksessa ei ollut yhtään minun ottamaani kuvaa.

   Poista