torstai 11. elokuuta 2016

Summer Bucket List - Kuinka tavoitteet toteutuivat?


Nyt se kesäloma on sitten ohi ja minulla alkaa tänään koulu. Senpä takia päätin tehdä pienen katsauksen siihen, kuinka minun kesän tavoitteeni onnistuivat. Alkuperäinen Summer Bucket List löytyy täältä.

1. Kehity ratsastuksessa.

Toteutettu. Alkukesästä tuntui Ligeron kanssa siltä, että junnaan paikallani, mutta kisatulokset kuitenkin paranivat aika paljonkin ja koko ajanhan sain lisää harjoitusta. Fenixin leirilläkin iski välillä epätoivo, mutta mukaan mahtui myös joitakin onnistumisia, etenkin viimeisen päivän leirikisarata. Loppukesästä meni vuokraponin kanssa todella hienosti.

Alla oleva kuva on aivan loppukesältä, kun pääsin pitkästä aikaa Primukselle hevosten palattua tuntikäyttöön. Minulla meni Nemon kanssa todella hyvin verrattuna siihen, kuinka sain sen kulkemaan keväällä.
2. Opi paljon uutta hevosista.

Toteutettu. Olen ollut todella paljon tallilla. Hevosten kanssa puuhatessa oppii kaikkein eniten.
3. Käy tallilla joka päivä.

Toteutettu. Tämä tavoite oli yllättävän helppo toteuttaa. Silloin kun en ollut itse ratsastamassa, olin pikkuisten tallilla hoitamassa ja liikuttamassa näitä poneja. Paljon muuta kesään ei mahtunutkaan, mitä nyt näin paria kaveriani ja kävin isovanhempieni luona.
4. Ratsasta joka viikko. 

Toteutettu. Alkukesästä kävin Primuksella ja minulla oli Fenixin leiri. Loppukesästä ratsastelin vuokraponillani. Lisäksi yksittäisiä ratsastuskertoja on kertynyt useammalla tallilla. Ratsastuskertoja kertyi tälle kesälle yhteensä 57 kappaletta, eli keskimäärin melkein 6 kertaa viikossa.

5. Ratsasta ainakin viidellä uudella hevosella.

Toteutettu, ja vieläpä tuplattu, sillä ratsastin yhteensä kymmenellä uudella hevosella, joilla en ole ennen mennyt. Fenixissä menin Hanilla, Kikillä, Tipsulla, Armanilla ja Veralla. Yksittäiset tunnit ratsastin Ratsuniityssä Carmenilla, Yli-Tokossa Tuikkivalla sekä Primuksen opettajan omalla tallilla Roxilla. Lisäksi ratsastin aika paljon heinäkuussa vuokraponillani. Pääsin myös käymään kaverini oman ponin selässä.
6. Käy islanninhevosmaastolla.

Ei toteutunut. Maastoajat eivät olleet minulle kaikkein sopivimpia, mutta ensi kesänä sitten. Pääsin sen sijaan vuonohevosmaastolle pikkuisten talliporukan kanssa. Vaikka vuonikset eivät osaakaan töltätä kuten issikat, maastossa oli kuitenkin todella kivaa, kun sain laukata pellolla ilman satulaa. Tuikkivan ravi oli yllättävän tasaista ja siinä oli kiva istua.
7. Koe hevosen kanssa jokin uusi elämys.

Toteutettu. Kävimme Fenixin leirillä yömaastolla, jolla en ole ollut aiemmin. Pimeys loi oman tunnelmansa. Oli niin kivaa lähteä vielä keskellä yötä metsään viilentäytymään, kun päivä oli ollut kuuma ja leiritalon lämpötila oli myös sen mukainen. Ratsastin maastossa Kikillä, joka oli todella innoissaan yöllisestä reissusta, eikä olisi millään malttanut pysyä kiltisti jonossa edellisen takana. Menimme enimmäkseen käyntiä, mutta otimme myös pari ravi- ja laukkapätkää.

8. Käy katsomassa valjakkokilpailuja.

Ei toteutunut. Pikkuisten omistaja kilpailee Mixulla valjakkoajossa, mutta tälle kesälle ei osunut yksiäkään kilpailuita.
9. Aja pitkä lenkki.

Toteutettu. No, pitkä on suhteellinen käsite, mutta ainakin pääsin käymään ajaen pidemmällä kuin koskaan aiemmin.

Tänä kesänä on tullut ajettua jonkin verran, sillä ajokertoja kertyi yhteensä 41. Alkukesällä olin todella paljon Primuksella, joten en niin hirveästi käynyt pikkuisten luona, mutta näin loppukesästä niitäkin on tullut liikutettua aika tiheään tahtiin. Keskimäärin ajokertoja on tullut noin neljä viikossa.

10. Ota paljon valokuvia.

Toteutettu. No, olisinhan voinut olla ahkerampikin, mutta ainakin Fenixistä irtosi kuvia ihan kiitettävästi. Lisäksi sain jonkin verran kivoja kuvia pikkuisista.


11. Sijoitu koulukisoissa.

Toteutettu. Olin tänä kesänä kaksi kertaa koulukisoissa ja menin molemmilla kerroilla ryhmäratsastusohjelmaa. Ensimmäisellä kerralla voitin, mutta koska luokassa oli vain kaksi osallistujaa, en sijoittunut. Prosentit olivat 68,333. Toisella kerralla, mestaruuskisoissa, nappasin vihdoin ruusukkeen, kun sijoitukseni oli kovassa seurassa 4/24 ja prosentit 72,33!
12. Pidä hauskaa.

Toteutettu. Tämä kesä on ollut varmaan paras ikinä, ja se on ehdottomasti rakkaiden ponien ansiota! Jokainen tallireissu, ratsastus ja ajo on ollut ehdottomasti kokemisen arvoinen.
Tavoitteeni toteutuivat ihan hyvin. Millaisia tavoitteita teillä oli ja miten ne toteutuivat? Oliko teilläkin kiva kesäloma?


7 kommenttia:

 1. Ihana postaus!
  Minulla ei ollut tavoitteita, mutta kesäni oli silti aivan mahtava kiitos sinun!
  kitinkeppari.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun pidit! Olihan meillä aika hauskaa yhdessä....

   Poista
 2. Paljon sait kyllä toteutettua! Itsellä ei ollut mitään tavoitteita eikä nekään enää onnistuisi, mutta sinulla näytti olevan oikeinkin hieno "heppakesä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei tarvitse olla niin tavoitteellinen, mutta mielestäni Summer Bucket Listin toteuttaminen oli ihan kiva kokeilu, kun en ole sellaista ennen tehnyt.

   Poista
 3. Nyt kun luin ton sun alkuperäsen listan, en tiennytkään että sä voitit sen runokilpailun! Mietinkin silloin kuka sen oikein voitti, onnittelut siitä vaikka oonkin vähän ehkä myöhässä tän asian kanssa... :)

  VastaaPoista
 4. Kenen primuksen opettajan tallilla kävit? Tää oli ihanasti tehty postaus ja kivasti kirjoitettu, sekä kuvat olivat aivan ihania

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin Annin tallilla Porvoossa. Kiitos paljon!

   Poista